Show

Blinkfotografie
www.blinkfotografie.com
info@blinkfotografie.com
tel 020-6328741/0651563793

Filtz Vibes SJO:

dubbelzijdig bedrukt textielobject 12 meter “All In One” bij presentatie van intrigerende combinaties van oude en nieuwe textiele materialen en technieken door 10 kunstenaars/ontwerpers, Kunst Centrum Haarlem 2008

Brenda Jonker heeft ervaring met het bedrukken van textiel zowel in de kunst als in de toegepaste kunst. Zij is in staat met textiel constructies te maken die neigen naar het sculpturale en tegelijk een sterk vloeiende beweging in zich hebben. De natuur is een blijvende inspiratiebron. Met haar grondige kennis van de druktechniek slaagt ze erin op bijzondere wijze structuren en patronen te maken die doen denken aan planten, zeedieren, vulkanisch gesteente, gras, aarde, bloemen en fossielen. Het werk van Brenda Jonker voert de toeschouwer mee in een wonderlijke wereld van natuurlijke vormen die vaag bekend voorkomen, maar een heel eigen leven leiden.

Brenda Jonker is an experienced textile artist, both in her free work and in her applied craft.
She is a master in combining certain printing techniques with screenprinting in order to construct sculpture-like forms that appear still and free flowing at the same time. 
Because nature is a permanent source of inspiration for her designs, the viewer is reminded of organic forms such as plants, sea animals, vulcanic stone, grasses, soil, floral and fossils.
Brenda Jonker takes the viewer on a journey through an organic landscape that seems familiar, yet leads its own life.